De testgroep die uit duizend reizigers bestaat kan sinds januari bij de NS stations in- en uitchecken met  een bankpas of creditcard. De testfase duurt tot deze zomer, maar uit een tussentijds onderzoek blijkt dat de deelnemers ervaren dat reizen met een betaalkaart even eenvoudig is als met een OV-chip.


Groot gemak: Saldo opladen niet meer nodig

Het grote voordeel is dat het niet meer nodig is om saldo op te laden. Dagelijks worden de treinkosten automatisch van de rekening afgeschreven. Daarnaast is het natuurlijk bijzonder fijn dat er geen OV-chip meer aangeschaft hoeft te worden en men altijd kan reizen, omdat de reispas al in de portemonnee zit in de vorm van een  bankpas.

Er zijn ook de nodige aanbevelingen naar voren gekomen. Vanzelfsprekend wenst men op meer punten te kunnen in- en uitchecken en qua snelheid valt er ook nog winst te behalen.


Doel van de proef​

Deze proef is voornamelijk om beter zicht te krijgen op het gebruikersgemak en hoe de techniek zich in de praktijk bewijst. Bij landelijke invoering zullen bij alle vervoersbedrijven, banken en bij Translink de nodige aanpassingen doorgevoerd dienen te worden.
 

Samenwerking tussen partijen

Inchecken met de bankpas of creditcard is één van de mogelijkheden die de OV-bedrijven en Translink onderzoeken vanuit het Innovatieprogramma OV-betalen. De proef is tot stand gekomen in samenwerking met banken, transactieverwerker EMS en creditcardverstrekker ICS. Deelnemers aan de proef reizen met een contactloze bankpas van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank of RegioBank of een contactloze creditcard van Mastercard of VISA, uitgegeven door ICS (International Card Services).

Bron: Translink

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Piggy komt met app op Clover

Ook bij de app developers is de introductie niet ongemerkt gebleven en zijn er veel aanvragen binnengekomen voor de ontwikkeling van Nederlandse apps voor de Clover App Market. Dat is precies waar Clover haar kracht vandaan haalt. Naast een pinautomaat en kassa in één is het bovenal een smartPOS. Dat klinkt misschien wat technisch, maar als je het vertaalt naar een smartphone is het eigenlijk heel logisch; een betaalsysteem met apps erop die het leven van de ondernemer veel eenvoudiger maken. Vandaar ook dat wij iedereen graag kennis willen laten maken met piggy als eerste partner die volledig achter het Clover concept staat.

Lees verder

Vandaag viert EMS een feestje: wij bestaan 15 jaar!

Wij willen al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in EMS als hun betalingsverwerker.

Lees verder

EMS introduceert Clover, het alles-in-een betaalsysteem in Nederland

Waar veel ondernemers nog diverse apparaten en contracten hebben voor hun kassa en andere apparaten voor hun administratie, biedt Clover juist één slimme oplossing.

Lees verder