Treinreizen met betaalkaart succes! 31 mei 2019

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

De testgroep die uit duizend reizigers bestaat kan sinds januari bij de NS stations in- en uitchecken met  een bankpas of creditcard. De testfase duurt tot deze zomer, maar uit een tussentijds onderzoek blijkt dat de deelnemers ervaren dat reizen met een betaalkaart even eenvoudig is als met een OV-chip.


Groot gemak: Saldo opladen niet meer nodig

Het grote voordeel is dat het niet meer nodig is om saldo op te laden. Dagelijks worden de treinkosten automatisch van de rekening afgeschreven. Daarnaast is het natuurlijk bijzonder fijn dat er geen OV-chip meer aangeschaft hoeft te worden en men altijd kan reizen, omdat de reispas al in de portemonnee zit in de vorm van een  bankpas.

Er zijn ook de nodige aanbevelingen naar voren gekomen. Vanzelfsprekend wenst men op meer punten te kunnen in- en uitchecken en qua snelheid valt er ook nog winst te behalen.


Doel van de proef​

Deze proef is voornamelijk om beter zicht te krijgen op het gebruikersgemak en hoe de techniek zich in de praktijk bewijst. Bij landelijke invoering zullen bij alle vervoersbedrijven, banken en bij Translink de nodige aanpassingen doorgevoerd dienen te worden.
 

Samenwerking tussen partijen

Inchecken met de bankpas of creditcard is één van de mogelijkheden die de OV-bedrijven en Translink onderzoeken vanuit het Innovatieprogramma OV-betalen. De proef is tot stand gekomen in samenwerking met banken, transactieverwerker EMS en creditcardverstrekker ICS. Deelnemers aan de proef reizen met een contactloze bankpas van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank of RegioBank of een contactloze creditcard van Mastercard of VISA, uitgegeven door ICS (International Card Services).

Bron: Translink

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

SCA wordt uitgesteld

Eerder werd gesproken over 14 september 2019 als ingangsdatum voor Strong Customer Authentication (SCA).

Lees verder

Meer online bestedingen in NL in eerste 6 maanden 2019

In de eerste 6 maanden van 2019 kochten 12,86 miljoen Nederlandse consumenten producten en diensten online.

Lees verder

Het EMS Team is versterkt

Maak kennis met onze Travel-pro  en Payment Addict...

Lees verder