1. Sluit het Clover Docking station aan op het netstroom, leg de Clover Flex Gen3 op het laadstation en wacht tot het apparaat opstart.  Indien de Clover Flex niet automatisch opstart, kun je dit doen met de aan/uit knop aan de rechter zijkant.

2. Selecteer de gewenste taal uit de lijst te kiezen en druk op ‘volgende’. Mocht je per ongeluk de verkeerde taal hebben gekozen, dan kun je het na de installatie aanpassen in de settings.

3. Maak verbinding met het gewenste netwerk.

• Voorkeur voor de Clover Flex is een verbinding met een WiFi netwerk.

• Selecteer het netwerk uit de gevonden netwerken en voer het wachtwoord in. De Flex gaat zich nu verbinden, wanneer dit succesvol is, kun je op ‘gedaan’ klikken.

• De Clover Flex Gen3 heeft ook de optie om met een SIM te werken. Let wel dat de activatie wat langer kan duren met de SIM Verbinding.

4. Voer de 8-cijferige activatiecode in. De activatiecode wordt direct naar het door jou opgegeven emailadres gestuurd. Deze is ook te vinden in het Clover dashboard.

5. Het Clover apparaat zal de benodigde updates nu installeren. Afhankelijk van de verbinding kan dit enkele minuten duren.

Tijdens dit proces kan het apparaat opnieuw opstarten. Mocht deze niet zelf opnieuw opstarten, kun je de aan/uit knop aan de rechterzijkant gebruiken.

6. De terminal vraagt na de update of je de printer wilt testen. Dit kan gedaan worden of overgeslagen worden door ‘volgende’ te selecteren.

De volgende stappen zijn alleen wanneer je de eerste terminal activeert op een nieuwe aansluiting. Wanneer meerdere terminals activeert worden, zullen de onderstaande     stappen niet meer gevraagd worden.

7. Selecteer vervolgens het gewenste abonnement. Voor meer informatie over de abonnementen, zie emspay.nl/clover (Je kunt je keuze achteraf aanpassen).

8. Stel een toegangscode in.

9. Je krijgt daarna de vraag of je fooien op de bon of op het scherm wilt accepteren.

• Op het scherm wordt dit gelijk tijdens het afrekenen gedaan.

• Op de bon kun je instellen dat als je de bon eerst print voor de klant, er een veld zal volgen waar de klant kan aangeven hoeveel fooi hij/zij zou willen geven. Aansluitend kun je dat bedrag meenemen in de betaling.

In beide gevallen wordt het bedrag wat als fooi is gegeven op de bon weergegeven na een betaling.

LET OP: deze instelling beheert de functionaliteit alleen op de clover. Om de fooi functie toe te voegen moet er een aanvraag gedaan worden bij EMS om dit te kunnen accepteren. Wanneer het in de systemen is aangezet door EMS, zullen transacties met fooi worden geaccepteerd.

Bevestig je keuzes op het overzicht

10. Je Clover is nu klaar voor gebruik.

Kunnen we je verder nog ergens mee helpen?
Customer service

Ma - Vr : 08.30 - 18.00

Clover Support

Ma - Vr : 08.30 - 18.00