Reizen zonder OV-chipkaart? 11 maart 2019

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, Scheidt & Bachman (S&B) en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

EMS heeft (met de technische support van First Data) een transactieverwerkingsplatform ontwikkeld dat gekoppeld kan worden aan het systeem van S&B dat de vervoersbewijzen uitleest en de interne administratie van het in- en uitchecken verwerkt. Op deze manier kunnen NS-reizigers  uiteindelijk met hun betaalpas of creditcard door heel Nederland reizen

De pilot loopt tot en met 19 juli 2019 en vindt plaats op het traject tussen Leiden en Den Haag. Als de testfase succesvol afgerond is en er een landelijke uitrol plaatsvindt, hoeven reizigers geen OV-chipkaart meer aan te schaffen, een abonnement af te sluiten of een kaartje te kopen. De reiskosten worden ’s nachts verwerkt en de volgende dag afgeschreven via de bank van de reiziger. Daarnaast scheelt het ook weer een extra pas in de portemonnee.

Belangrijker nog: deze nieuwe manier van reizen zal niet alleen bij de NS ingevoerd worden, maar bij alle OV-bedrijven in NL!

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

SCA komt eraan

PSD2 is een Europese richtlijn met als doel de concurrentie binnen het ‘betalingslandschap’ te verbeteren en de drem

Lees verder

Dalende trend cash zet verder door

Nederlandse consumenten betaalden in 2018 37% van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke met contant geld en 63% met hun betaalpas.  

Lees verder

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder