Reizen zonder OV-chipkaart? 11 mrt., 2019

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, Scheidt & Bachman (S&B) en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

EMS heeft (met de technische support van First Data) een transactieverwerkingsplatform ontwikkeld die gekoppeld kan worden aan het systeem van S&B welke de vervoersbewijzen uitleest en de interne administratie van het in- en uitchecken verwerkt. Op deze manier kunnen NS-reizigers  uiteindelijk met hun betaalpas of creditcard door heel Nederland reizen

De pilot loopt tot en met 19 juli 2019 en vindt plaats op het traject tussen Leiden en Den Haag. Als de testfase succesvol afgerond is en er een landelijke uitrol plaatsvindt, hoeven reizigers geen OV-chipkaart meer aan te schaffen, een abonnement af te sluiten of een kaartje te kopen. De reiskosten worden ’s nachts verwerkt en de volgende dag afgeschreven via de bank van de reiziger. Daarnaast scheelt het ook weer een extra pas in de portemonnee.

Belangrijker nog: deze nieuwe manier van reizen zal niet alleen bij de NS ingevoerd worden, maar bij alle OV-bedrijven in NL!

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

PSD2: nieuwe wetgeving over het delen van betaalgegevens

De tweede Payment Service Directive (PSD2) is een Europese richtlijn die zorgt voor de regulering van betalingsdiensten binnen de Europese Unie.

Lees verder

Na contant geld, hoeft u nu ook geen pinpas meer bij u te dragen

Tegenwoordig betalen steeds meer consumenten contactloos. In 2018 is maar liefst 56% van de betalingen contactloos gedaan. 

Lees verder

Eerst kijken dan online kopen?

Kent u dat? U bent op zoek naar een nieuwe tv en u heeft al wat online research gedaan. Vaak wilt u dan toch de tv in fysieke staat gezien hebben, voordat u een aankoop doet. 

Lees verder