Reizen zonder OV-chipkaart? 11 maart 2019

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, Scheidt & Bachman (S&B) en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

EMS heeft (met de technische support van First Data) een transactieverwerkingsplatform ontwikkeld dat gekoppeld kan worden aan het systeem van S&B dat de vervoersbewijzen uitleest en de interne administratie van het in- en uitchecken verwerkt. Op deze manier kunnen NS-reizigers  uiteindelijk met hun betaalpas of creditcard door heel Nederland reizen

De pilot loopt tot en met 19 juli 2019 en vindt plaats op het traject tussen Leiden en Den Haag. Als de testfase succesvol afgerond is en er een landelijke uitrol plaatsvindt, hoeven reizigers geen OV-chipkaart meer aan te schaffen, een abonnement af te sluiten of een kaartje te kopen. De reiskosten worden ’s nachts verwerkt en de volgende dag afgeschreven via de bank van de reiziger. Daarnaast scheelt het ook weer een extra pas in de portemonnee.

Belangrijker nog: deze nieuwe manier van reizen zal niet alleen bij de NS ingevoerd worden, maar bij alle OV-bedrijven in NL!

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Contant geld verleden tijd?

De Nederlandsche Bank: 21% van de Nederlanders verwacht op korte termijn niet meer met contant geld te betalen. 

Lees verder

Geld terug? Nu cashless via retourpinnen

Er werd maar liefst voor € 217 miljoen teruggestort op de rekening van de consument, bestaande uit 4,2 miljoen betalingen. In 2017 was dit € 148 miljoen verspreid over 2,9 miljoen betalingen.

Lees verder

Meer veiligheid met 3D Secure 2.0

De eerste ontwikkeling van 3DS 2.0 komt voort uit PSD2 en de wettelijke verplichting  om beveiligde transacties aan te bieden.

Lees verder