In de meeste Nederlandse winkels is het nu mogelijk om te betalen met de nieuwe betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit. Goed nieuws voor Nederlanders met deze nieuwe betaalpassen, maar ook voor de internationale bezoekers in ons land. Als onderdeel van het project Debit Card Acceptatie (DCA) zijn de meeste betaalautomaten in Nederland al vervangen of aangepast voor deze nieuwe debetkaarten. Dit project was een succesvolle samenwerking tussen Betaalvereniging Nederland, tentoonbankinstellingen, terminalleveranciers, transactieverwerkers, banken, Visa en Mastercard.

Tot voor kort behoorden Maestro en V PAY tot de standaard binnen het betaalverkeer in Nederland. Voor veel toeristen en andere bezoekers vanuit het buitenland een probleem, want zij hadden de Debit Mastercard en Visa Debit betaalpassen al. De meeste ondernemers in Nederland kunnen ook deze klanten nu zonder problemen bedienen.

Gijs Boudewijn, directeur van Betaalvereniging Nederland: “We hebben dit gezamenlijk binnen een jaar voor elkaar gekregen. Aan de meeste Nederlandse kassa’s kunnen klanten voortaan ook pinnen met kaarten van Visa Debit en Debit Mastercard, net als in de landen om ons heen. Dat is fijn voor toeristen én voor Nederlanders die de komende jaren allemaal die nieuwe betaalpassen krijgen.”

Lees meer over dit project op de website van Betaalvereniging Nederland.

Debit Mastercard en Visa Debit

In het komende jaren zullen de betaalpassen van Maestro en V PAY vervangen worden. Dit zal meestal gaan op basis van de vervaldatum van de huidige pas. De kaarthouder hoeft dus zelf niets te doen. De nieuwe debetkaart zal door de bank automatisch worden opgestuurd.Maestro en V PAY betaalpassen blijven de komende jaren gewoon werken. De consument kan dus zonder problemen blijven pinnen en contant geld opnemen, zowel in Nederland als binnen Europa.

Heeft u vragen over Debit Mastercard en Visa Debit en wat dit voor uw onderneming betekent?

Lees hier onze meest gestelde vragen!

Bron: Betaalvereniging Nederland

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OV) in Nederland.

Lees verder

Terugblik op Black Friday 2022

Black Friday is een jaarlijks fenomeen dat de meeste merchants niet langer kunnen negeren, omdat het de verkoop enorm stimuleert, zowel online als in de fysieke winkel.

Lees verder

European Merchant Services (EMS) EMS Payment Services benoemt Joachim Goyvaerts tot nieuwe CEO

PRESS RELEASE

Lees verder