Na contant geld......., hoeft u nu ook geen pinpas meer bij u te dragen 05 mrt., 2019

Tegenwoordig betalen steeds meer consumenten contactloos. In 2018 is maar liefst 56% van de betalingen contactloos gedaan. 

Naast contactloos betalen met een betaalpas of smartphone is het nu ook mogelijk te betalen met een ‘wearable’. Dit is een accessoire, zoals een horloge, ring of sleutelhanger waar een NFC-chip in zit. Dit werkt op dezelfde manier als contactloos betalen met een betaalpas, door simpelweg de wearable tegen de betaalautomaat te houden. Bij bedragen boven de € 25,- wordt gevraagd een pincode in te toetsen en het maximum pinbedrag per dag bedraagt € 250,-.

Biedt u uw klanten al het gemak van contactloos betalen met een wearable?

Bekijk ons aanbod van contactloze betaalautomaten.

Bekijk onze betaalautomaten

 

Bron: Betaalvereniging Nederland, ABN AMRO

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Reizen zonder OV-chipkaart?

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, S&B en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

Lees verder

PSD2: nieuwe wetgeving over het delen van betaalgegevens

De tweede Payment Service Directive (PSD2) is een Europese richtlijn die zorgt voor de regulering van betalingsdiensten binnen de Europese Unie.

Lees verder

Eerst kijken dan online kopen?

Kent u dat? U bent op zoek naar een nieuwe tv en u heeft al wat online research gedaan. Vaak wilt u dan toch de tv in fysieke staat gezien hebben, voordat u een aankoop doet. 

Lees verder