Contactloos in 2018 groter dan pinnen & cash 1 februari 2019

Onlangs gepresenteerde cijfers van de Betaalvereniging Nederland laten zien dat er afgelopen jaar in Nederland maar liefst 4,37 miljard betalingen zijn gedaan met een pin- of creditcard. Dit is bijna 13% meer dan het jaar daarvoor, hiermee is de doelstelling 60% pinnen versus 40% contant ruimschoots behaald.

Waar de introductie van contactloos betalen nog zorgde voor de nodige kritiek ten aanzien van de veiligheid, blijkt contactloos betalen anno 2019 volop te zijn geadopteerd door de Nederlandse consument. Het aantal contactloze betalingen heeft afgelopen jaar wederom een sterke opmars gemaakt. Voor het eerst in de betaalgeschiedenis werden er meer contactloze betalingen verricht dan betalingen waarbij de bankkaart in het pinapparaat wordt ingestoken.

Het aandeel contactloze betalingen bedroeg eind vorig jaar 56 procent, een stijging van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor (49 procent). Deze stijging is met name te danken aan de veiligheid en het toenemende gemak van contactloos betalen. Steeds meer verschillende betaalinstrumenten, zoals pinpassen, creditkaarten, smartphones en zogeheten ‘wearables’ (sieraden en horloges met ingebouwde contactloze betaalchip) ondersteunen contactloze betalingen.

Pinnen uw klanten al contactloos?

Laat uw klanten snel en makkelijk betalen via de EMS betaalautomaten. Kies de contactloze pinautomaat die bij uw onderneming past. 

Bekijk onze betaalautomaten

 

Bron: Betaalvereniging Nederland

 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder

Contant geld verleden tijd?

De Nederlandsche Bank: 21% van de Nederlanders verwacht op korte termijn niet meer met contant geld te betalen. 

Lees verder

Geld terug? Nu cashless via retourpinnen

Er werd maar liefst voor € 217 miljoen teruggestort op de rekening van de consument, bestaande uit 4,2 miljoen betalingen. In 2017 was dit € 148 miljoen verspreid over 2,9 miljoen betalingen.

Lees verder