Waar de introductie van contactloos betalen nog zorgde voor de nodige kritiek ten aanzien van de veiligheid, blijkt contactloos betalen anno 2019 volop te zijn geadopteerd door de Nederlandse consument. Het aantal contactloze betalingen heeft afgelopen jaar wederom een sterke opmars gemaakt. Voor het eerst in de betaalgeschiedenis werden er meer contactloze betalingen verricht dan betalingen waarbij de bankkaart in het pinapparaat wordt ingestoken.

Het aandeel contactloze betalingen bedroeg eind vorig jaar 56 procent, een stijging van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor (49 procent). Deze stijging is met name te danken aan de veiligheid en het toenemende gemak van contactloos betalen. Steeds meer verschillende betaalinstrumenten, zoals pinpassen, creditkaarten, smartphones en zogeheten ‘wearables’ (sieraden en horloges met ingebouwde contactloze betaalchip) ondersteunen contactloze betalingen.

Pinnen uw klanten al contactloos?

Laat uw klanten snel en makkelijk betalen via de EMS betaalautomaten. Kies de contactloze pinautomaat die bij uw onderneming past. 

Bekijk onze betaalautomaten

 

Bron: Betaalvereniging Nederland

 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Een nieuw jaar, een nieuwe voorstelronde:

Maak kennis met onze nieuwe Product Manager Point-Of-Sale! Tom

Lees verder

Slechts 4 dagen tot verplichte SCA voor online creditcardbetalingen

Met de

Lees verder

Het EMS-team is versterkt!

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe collega Marloes:  

Lees verder