Contactloos in 2018 groter dan pinnen & cash 01 feb., 2019

Onlangs gepresenteerde cijfers van de Betaalvereniging Nederland laten zien dat er afgelopen jaar in Nederland maar liefst 4,37 miljard betalingen zijn gedaan met een pin- of creditcard. Dit is bijna 13% meer dan het jaar daarvoor, hiermee is de doelstelling 60% pinnen versus 40% contant ruimschoots behaald.

Waar de introductie van contactloos betalen nog zorgde voor de nodige kritiek ten aanzien van de veiligheid, blijkt contactloos betalen anno 2019 volop te zijn geadopteerd door de Nederlandse consument. Het aantal contactloze betalingen heeft afgelopen jaar wederom een sterke opmars gemaakt. Voor het eerst in de betaalgeschiedenis werden er meer contactloze betalingen verricht dan betalingen waarbij de bankkaart in het pinapparaat wordt ingestoken.

Het aandeel contactloze betalingen bedroeg eind vorig jaar 56 procent, een stijging van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor (49 procent). Deze stijging is met name te danken aan de veiligheid en het toenemende gemak van contactloos betalen. Steeds meer verschillende betaalinstrumenten, zoals pinpassen, creditkaarten, smartphones en zogeheten ‘wearables’ (sieraden en horloges met ingebouwde contactloze betaalchip) ondersteunen contactloze betalingen.

Pinnen uw klanten al contactloos?

Laat uw klanten snel en makkelijk betalen via de EMS betaalautomaten. Kies de contactloze pinautomaat die bij uw onderneming past. 

Bekijk onze betaalautomaten

 

Bron: Betaalvereniging Nederland

 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Eerst kijken dan online kopen?

Kent u dat? U bent op zoek naar een nieuwe tv en u heeft al wat online research gedaan. Vaak wilt u dan toch de tv in fysieke staat gezien hebben, voordat u een aankoop doet. 

Lees verder

In 2018 half miljard betalingen via iDEAL

Nog nooit werd er in 1 jaar zoveel met iDEAL betaald, meer dan 25% van het totaal aantal iDEAL betalingen zijn vorig jaar verwerkt. In 2018 werd online in totaal 528 miljoen keer met iDEAL betaald.

Lees verder

Snoop Dogg investeert in Smooth Payments

De ontwikkelingen in de betaalindustrie staan niet bepaald stil. Zo is de Gulden terug als crypto, wordt Tikkie ook zakelijk ingezet en met de invoering van PSD2 dienen banken partijen, zoals Fintechs, toegang te verlenen tot onze bankrekening.

Lees verder