Black Friday breekt records in NL 26 nov., 2018

Op Black Friday is er meer dan 750 miljoen euro omgezet


 

Het kan afgelopen vrijdag niet ongemerkt voorbij zijn gegaan, Black Friday. Alhoewel we in Nederland nog geen Amerikaanse taferelen zien, wordt Black Friday in Nederland wel steeds beter geadopteerd en heeft het ook zeker zijn uitwerking gehad op het aantal pinbetalingen.

Uit voorlopige cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat pintransacties verantwoordelijk zijn voor zo’n 475 miljoen euro van de totale Black Friday omzet. Dat is 12% meer dan vorig jaar.

Er werd in totaal 19 miljoen keer gepind en dat is 21% meer dan in 2017. Ook online is er een enorme sprong gemaakt. Via iDEAL werden van vrijdag tot maandag 10,2 miljoen transacties gedaan, 38% meer dan vorig jaar.

Volgens de Betaalvereniging is er met een totaal van 275,5 miljoen online omzet een nieuw dagrecord gevestigd. In 2017 bedroeg de totaalomzet 207 miljoen euro. Kanttekening hierbij is dat cash- en creditcardbetalingen niet zijn meegeteld.

Nieuwe records met kerst?

Voor de komende feestdagen wordt verwacht dat de vorige records verbroken zullen worden. Toen werd er via pintransacties 521 miljoen euro omgezet. Bent u nog op zoek naar een pinautomaat, een internetkassa en/of naar scherpe transactietarieven?

Bekijk onze betaaloplossingen

Bron: Betaalvereniging Nederland

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Eerst kijken dan online kopen?

Kent u dat? U bent op zoek naar een nieuwe tv en u heeft al wat online research gedaan. Vaak wilt u dan toch de tv in fysieke staat gezien hebben, voordat u een aankoop doet. 

Lees verder

In 2018 half miljard betalingen via iDEAL

Nog nooit werd er in 1 jaar zoveel met iDEAL betaald, meer dan 25% van het totaal aantal iDEAL betalingen zijn vorig jaar verwerkt. In 2018 werd online in totaal 528 miljoen keer met iDEAL betaald.

Lees verder

Contactloos in 2018 groter dan pinnen & cash

Waar de introductie van contactloos betalen nog zorgde voor de nodige kritiek te

Lees verder