Op Black Friday is er meer dan 750 miljoen euro omgezet


 

Het kan afgelopen vrijdag niet ongemerkt voorbij zijn gegaan, Black Friday. Alhoewel we in Nederland nog geen Amerikaanse taferelen zien, wordt Black Friday in Nederland wel steeds beter geadopteerd en heeft het ook zeker zijn uitwerking gehad op het aantal pinbetalingen.

Uit voorlopige cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat pintransacties verantwoordelijk zijn voor zo’n 475 miljoen euro van de totale Black Friday omzet. Dat is 12% meer dan vorig jaar.

Er werd in totaal 19 miljoen keer gepind en dat is 21% meer dan in 2017. Ook online is er een enorme sprong gemaakt. Via iDEAL werden van vrijdag tot maandag 10,2 miljoen transacties gedaan, 38% meer dan vorig jaar.

Volgens de Betaalvereniging is er met een totaal van 275,5 miljoen online omzet een nieuw dagrecord gevestigd. In 2017 bedroeg de totaalomzet 207 miljoen euro. Kanttekening hierbij is dat cash- en creditcardbetalingen niet zijn meegeteld.

Nieuwe records met kerst?

Voor de komende feestdagen wordt verwacht dat de vorige records verbroken zullen worden. Toen werd er via pintransacties 521 miljoen euro omgezet. Bent u nog op zoek naar een pinautomaat, een internetkassa en/of naar scherpe transactietarieven?

Bekijk onze betaaloplossingen

Bron: Betaalvereniging Nederland

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Een nieuw jaar, een nieuwe voorstelronde:

Maak kennis met onze nieuwe Product Manager Point-Of-Sale! Tom

Lees verder

Slechts 4 dagen tot verplichte SCA voor online creditcardbetalingen

Met de

Lees verder

Het EMS-team is versterkt!

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe collega Marloes:  

Lees verder