Black Friday breekt records in NL 26 november 2018

Op Black Friday is er meer dan 750 miljoen euro omgezet


 

Het kan afgelopen vrijdag niet ongemerkt voorbij zijn gegaan, Black Friday. Alhoewel we in Nederland nog geen Amerikaanse taferelen zien, wordt Black Friday in Nederland wel steeds beter geadopteerd en heeft het ook zeker zijn uitwerking gehad op het aantal pinbetalingen.

Uit voorlopige cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat pintransacties verantwoordelijk zijn voor zo’n 475 miljoen euro van de totale Black Friday omzet. Dat is 12% meer dan vorig jaar.

Er werd in totaal 19 miljoen keer gepind en dat is 21% meer dan in 2017. Ook online is er een enorme sprong gemaakt. Via iDEAL werden van vrijdag tot maandag 10,2 miljoen transacties gedaan, 38% meer dan vorig jaar.

Volgens de Betaalvereniging is er met een totaal van 275,5 miljoen online omzet een nieuw dagrecord gevestigd. In 2017 bedroeg de totaalomzet 207 miljoen euro. Kanttekening hierbij is dat cash- en creditcardbetalingen niet zijn meegeteld.

Nieuwe records met kerst?

Voor de komende feestdagen wordt verwacht dat de vorige records verbroken zullen worden. Toen werd er via pintransacties 521 miljoen euro omgezet. Bent u nog op zoek naar een pinautomaat, een internetkassa en/of naar scherpe transactietarieven?

Bekijk onze betaaloplossingen

Bron: Betaalvereniging Nederland

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder

Contant geld verleden tijd?

De Nederlandsche Bank: 21% van de Nederlanders verwacht op korte termijn niet meer met contant geld te betalen. 

Lees verder

Geld terug? Nu cashless via retourpinnen

Er werd maar liefst voor € 217 miljoen teruggestort op de rekening van de consument, bestaande uit 4,2 miljoen betalingen. In 2017 was dit € 148 miljoen verspreid over 2,9 miljoen betalingen.

Lees verder