Pinnen met Maestro en VPAY gaat verdwijnen. Mastercard Debit en VISA Debit komen hiervoor in de plaats. Deze keuze maken de kaartuitgevers Mastercard en VISA omdat met Maestro en VPAY niet online of in het buitenland betaald kan worden. 

In het buitenland kun je al betalen met Mastercard en VISA debet kaarten. Maar omdat ondernemers in Nederland deze betaalmethoden nog niet konden accepteren en vaak geen creditcard accepteren moesten toeristen geld pinnen om met cash te betalen. Dit is straks niet meer nodig! 

Voor de consument verandert er niets, enkel de betaalkaart zelf. De VPAY-kaarten zullen in 2022 ingeruild worden voor de nieuwe VISA Debit kaart. Maestrokaarten worden uiterlijk juli 2023 omgeruild voor Mastercard Debit kaarten. Het bedrag dat betaald wordt bij betalen wordt direct afgeschreven van de betaalrekening, het is geen kredietkaart.

 

 

 

 

 

 

 

VISA Debit en Mastercard Debit accepteren

Jouw betalingsverwerker zal contact opnemen om je te adviseren over de nieuwe betaalmethoden en wat je het beste kunt doen in jouw situatie. 

 

 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Nieuwe betaalpassen in Nederland

In de meeste Nederlandse winkels is het nu mogelijk om te betalen met de nieuwe betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit.

Lees verder

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OV) in Nederland.

Lees verder

Terugblik op Black Friday 2022

Black Friday is een jaarlijks fenomeen dat de meeste merchants niet langer kunnen negeren, omdat het de verkoop enorm stimuleert, zowel online als in de fysieke winkel.

Lees verder