EMS ontwikkelt betaaloplossing voor Allego laadnetwerk 16 okt., 2018

EMS biedt innovatieve (EMV)NFC betaalinfrastructuur aan met Allego, een leidende leverancier van laadoplossingen

Op 8 oktober 2018 vierde EMS | European Merchant Services de introductie van een contactloze betaaloplossing voor Elektrische Voertuig (EV) laadpunten van Allego. Deze introductie markeert een mijlpijl richting grootschalige adoptie van E-mobiliteit. De voorheen gesloten markt voor EV laadpunten wordt geopend. EV rijders kunnen voor een laadsessie voortaan met creditcard of PIN betalen waardoor ze geen abonnement meer nodig hebben. Shell UK is de launching customer voor de Allego EV snellaadpunten. Het in Amsterdam gevestigde EMS ontwikkelde samen met Allego, Connective Payments en Payter de betaaloplossing die het mogelijk maakt betalingen te verwerken. Allego snellaadpunten zijn uitgerust met een (EMV)NFC contactloze betaaloplossing geleverd door Payter. EMS stelt gebruikers in staat om te betalen met NFC kaarten van American Express, Maestro, Mastercard, V PAY en Visa. Dat kan met betaalkaart, mobiele device of wearable (Apple Pay en Google Pay worden ook ondersteund). 

Laadpunten voor elektrische auto’s zijn een relatief nieuw fenomeen. Tot op heden moesten gebruikers een abonnement hebben om hun auto te laden en hadden ze toegang tot een beperkt netwerk van EV laadpunten. EMS hielp bij het ontwikkelen van een betaaloplossing voor een open netwerk van laadpunten. Het eerste Allego EV laadpunt in London Hollaway is beschikbaar voor alle EV rijders doordat gebruikers na elke laadsessie kunnen betalen met (EMV)NFC creditkaarten, PIN, mobiele devices en wearables.

NFC is de afkorting voor Near Field Communication. NFC chips communiceren met elkaar als ze dicht bij elkaar zijn. Het wordt toegepast in betaalkaarten, maar ook in mobiele telefoons en wearables. NFC laat gebruikers contactloos betalen door simpelweg hun betaalkaart, mobiel of wearable op de betaalautomaat te leggen.

Nieuwe betaalinfrastructuur gezamenlijk ontwikkeld

Rick Louwerse, de EMS Sales Manager voor het project: “De payments industrie had nog geen afspraken voor de verwerking van (EMV)NFC betalingen op EV laadpunten. Geeneens een Merchant Category Code (MCC), een  basiselement die nodig om betalingen veilig te verwerken. Natuurlijk wilden wij Allego steunen in het realiseren van hun doel: algemene adoptie van E-mobiliteit. Samen met een team van experts hebben wij binnen het huidige betalingssysteem een nog niet bestaande oplossing ontwikkeld. Hierdoor kunnen gebruikers met een simpele tik op de betaalautomaat met een pas, mobieltje of wearable betalen voor het laden van hun elektrische auto.”

Ruben Brandwagt, Hoofd Marketing & Sales bij Allego, legt de uitdaging uit waar Allego mee geconfronteerd werd:  “Elektrische auto’s worden snel populairder. Het is Allego’s ambitie is om de EV rijder een snelle laadoplossing te bieden. Daar hadden wij een innovatieve betaaloplossing voor nodig die nog niet beschikbaar was. Wij kozen EMS vanwege hun ervaring met grote, robuuste, innovatieve betaaloplossingen. Daarnaast is de acceptatiegraad van EMS een van de hoogste in de industrie aangezien EMS onderdeel uitmaakt van First Data, wat in onze markt belangrijk is om klanttevredenheid te garanderen.”

Meer keuze voor elektrische rijders

Pieter Stal, EMS General Manager, vult aan: “Het is een eer voor ons om met Allego en onze partner Payter aan dit project te werken. Wij gebruikten de expertise en technische know-how die wij ook toepassen in grote nationale OV-projecten. Waar wij in het bijzonder trots op zijn is dat deze samenwerking (EMV)NFC betalingen mogelijk maakt voor de EV-laadmarkt als geheel. Van nu af aan hebben eigenaren van elektrische auto’s meer keuze in waar zij hun elektrische auto’s laden.”

 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Reizen zonder OV-chipkaart?

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, S&B en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

Lees verder

PSD2: nieuwe wetgeving over het delen van betaalgegevens

De tweede Payment Service Directive (PSD2) is een Europese richtlijn die zorgt voor de regulering van betalingsdiensten binnen de Europese Unie.

Lees verder

Na contant geld, hoeft u nu ook geen pinpas meer bij u te dragen

Tegenwoordig betalen steeds meer consumenten contactloos. In 2018 is maar liefst 56% van de betalingen contactloos gedaan. 

Lees verder