OVpay news item

Wat is OVpay?

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OV) in Nederland. U bent met OVpay niet meer gebonden aan een ov-chipkaart, want u kunt zelf kiezen waarmee u in- en uitcheckt. Dit kan met een contactloze betaalpas, creditcard, via uw mobiele telefoon of de vertrouwde ov-chipkaart. Flexibiliteit en gemak staan voorop met OVpay. Of u nu met de bus, trein, metro of tram reist, het kan allemaal.

In veel regio's in Nederland is OVpay al beschikbaar en kunt u dus al in- en uitchecken met uw betaalpas. Bijvoorbeeld de bus, metro of tram in Amsterdam, maar ook in Groningen en Eindhoven. Het doel is om in 2023 ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland via OVpay kan reizen. Kijk op de website van OVpay om te zien in welke regio’s OVpay al beschikbaar is.

 

Hoe werkt het?

Zo simpel als dat betalingen in winkels tegenwoordig werken, werkt OVpay ook. Bij het inchecken houdt u de contactloze betaalpas, creditcard of smartphone tegen de kaartlezer of het poortje aan en bent u ingecheckt. Uitchecken aan het einde van uw reis werkt precies hetzelfde. Om te voorkomen dat per ongeluk een andere betaalpas gebruikt wordt bij het in- en uitchecken, wordt aangeraden om uw pas uit uw portemonnee te halen.

 

OVpay news item EMS

Betrokkenheid EMS bij OVpay

OVpay is de overkoepelende naam van nieuwe betaalvormen in het OV die landelijk worden ingevoerd door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink.

EMS is sinds 2016 betrokken bij het OVpay project waarbij EMS in samenwerking met Translink, de routering en de verwerking van de transacties verzorgt bij gebruik van de betaalpas en creditcard. Dit doet EMS zowel voor Maestro en V PAY, maar ook voor alle andere producten van Visa en Mastercard (inclusief de nieuwe debetkaart producten Visa Debit en Debit Mastercard). Aangezien de wijze van afrekenen van een OV transactie niet te vergelijken is met een transactie op een betaalterminal heeft EMS een oplossing ontwikkeld waarbij de systemen van OVpay op een simpele wijze zijn gekoppeld aan de systemen van EMS. Door de eenvoud van de oplossing zijn beide partijen in staat om in zeer korte tijd veel transacties te verwerken, wat bij een landelijke OV dekking uiteraard noodzakelijk is.

EMS is, als dochter van de technologie leverancier Fiserv, de aangewezen partij voor de verwerking van deze specifieke stroom van betalingen vanwege de jarenlange ervaringen die zijn opgedaan in het openbaar vervoer en het toegewijde team van specialisten die OVpay dagelijks bijstaat in de landelijke uitrol.

 

OVpay EMS mobility as a service

EMS – de partner in Mobility as a Service

EMS is niet onbekend in de OV wereld en is al eerdere samenwerkingen aangegaan met vervoerders in België en Duitsland om ook daar transacties met contactloze betaalpassen en smartphones mogelijk te maken. EMS gelooft in de duurzame toekomst van het OV en de klimaat neutrale doelstellingen van de vele vervoerders, die blijven innoveren met elektrificatie van het openbaar vervoer. Hier draagt EMS graag aan bij.

MaaS (Mobility as a Service) ontwikkelt zich snel en vraagt daarom vaker om vernieuwende oplossingen. Naast betalen in OV heeft EMS de afgelopen jaren diverse ontwikkelingen gedaan in het in- en uitchecken voor parkeren, het kunnen betalen met de betaalpas of smartphone bij de laadlocaties voor hybride/elektrische auto’s en ook oplossingen voor het online kunnen bestellen en/of afrekenen MaaS gerelateerde diensten.

Lees meer over Mobility as a Service

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Nieuwe betaalpassen in Nederland

In de meeste Nederlandse winkels is het nu mogelijk om te betalen met de nieuwe betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit.

Lees verder

Terugblik op Black Friday 2022

Black Friday is een jaarlijks fenomeen dat de meeste merchants niet langer kunnen negeren, omdat het de verkoop enorm stimuleert, zowel online als in de fysieke winkel.

Lees verder

European Merchant Services (EMS) EMS Payment Services benoemt Joachim Goyvaerts tot nieuwe CEO

PRESS RELEASE

Lees verder