In 2018 half miljard betalingen via iDEAL 7 februari 2019

Online betalen via iDEAL blijft in Nederland winnen aan populariteit. Sinds oprichting van iDEAL in 2005 zijn er in totaal meer dan 2 miljard iDEAL betalingen verwerkt.

Nog nooit werd er in 1 jaar zoveel met iDEAL betaald, meer dan 25% van het totaal aantal iDEAL betalingen zijn vorig jaar verwerkt. In 2018 werd online in totaal 528 miljoen keer met iDEAL betaald. Dit is, in vergelijking tot het aantal transacties in 2017, een groei van maar liefst 38,5%. De totale omzet was 43 miljard euro.

 


Op basis van deze mijlpaal zijn we ook in onze eigen cijfers gedoken. Ook wij zien een sterke groei in iDEAL betalingen in 2018. Het totaal aantal iDEAL transacties via ons platform is het afgelopen jaar verviervoudigd.

Weet u hoeveel u betaalt per iDEAL transactie? Via EMS kunt u iDEAL nu voor het scherpe tarief van € 0,25 per transactie accepteren.

Vraag iDEAL voor uw webshop aan!

 

Bron: Currence

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder

Contant geld verleden tijd?

De Nederlandsche Bank: 21% van de Nederlanders verwacht op korte termijn niet meer met contant geld te betalen. 

Lees verder

Geld terug? Nu cashless via retourpinnen

Er werd maar liefst voor € 217 miljoen teruggestort op de rekening van de consument, bestaande uit 4,2 miljoen betalingen. In 2017 was dit € 148 miljoen verspreid over 2,9 miljoen betalingen.

Lees verder