De groei van iDEAL betalingen is de laatste jaren sterk toegenomen. Sinds de eerste iDEAL betaling in 2005 is binnen iets meer dan tien jaar de mijlpaal van 1 miljard betalingen behaald. Het tweede miljard betalingen is al binnen 3 jaar gerealiseerd. Anno 2018 worden 63% van de iDEAL betalingen gedaan op een mobiel toestel.   

iDEAL facts

iDEAL is veruit het populairste betaalmiddel als het gaat om online aankopen. Maar liefst 57% van de Nederlandse consumenten betaald online aankopen met iDEAL. In 2018 betalen consumenten naar verwachting meer dan een half miljard keer met iDEAL, dit komt neer op gemiddeld 1,4 miljoen aankopen per dag.

De jaarlijkse piek in het aantal betalingen valt op Black Friday, de koopjes dag die in navolging van de V.S. ook in Europa steeds meer terrein wint. In 2017 werden op Black Friday 2,4 miljoen iDEAL betalingen geteld wat neer komt op een gemiddelde van bijna 28 betalingen per seconde. Komende vrijdag worden ongeveer 3,5 miljoen betalingen verwacht. iDEAL is dus niet meer weg te denken in de online winkelstraat. 

Accepteer iDEAL nu voor 25 cent per transactie

Via EMS kunt u iDEAL transacties nu zeer voordelig accepteren. Op zoek naar een goede en betrouwbare internetkassa? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres:

Bron: Currence

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Een nieuw jaar, een nieuwe voorstelronde:

Maak kennis met onze nieuwe Product Manager Point-Of-Sale! Tom

Lees verder

Slechts 4 dagen tot verplichte SCA voor online creditcardbetalingen

Met de

Lees verder

Het EMS-team is versterkt!

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe collega Marloes:  

Lees verder