Geld terug? Nu cashless via retourpinnen 8 mei 2019

Het aantal retourpinbetalingen is in 2018 sterk toegenomen ten opzichte van 2017.

Er werd maar liefst voor € 217 miljoen teruggestort op de rekening van de consument, bestaande uit 4,2 miljoen betalingen. In 2017 was dit € 148 miljoen verspreid over 2,9 miljoen betalingen. Vaak gaat het hierbij om duurdere producten gekocht in een kledingzaak of meubelwinkel. Dit is terug te zien aan het gemiddelde transactiebedrag van € 51,50 dat door middel van retourpinnen teruggestort is aan de klant.

Wat is retourpinnen?

Voorheen wanneer een artikel teruggebracht werd naar de winkel kreeg de klant het geld contact terug, maar sinds een aantal jaar kan het aankoopbedrag teruggestort worden op de betaalrekening van de klant. Dit werkt door middel van een omgekeerde pintbetaling: de consument stopt de betaalpas in, of legt deze op, de betaalautomaat. De winkelier geeft opdracht om een X bedrag terug te betalen. Vervolgens wordt dit bedrag binnen enkele dagen weer bijgeschreven op de rekening van de klant. Dit kan echter alleen wanneer de klant de aankoop ook met de betaalpas heeft gedaan.

Cashless is de nieuwe trend

De stijging in het aantal retourpinbetalingen is niet zo gek. De consument betaalt steeds vaker ‘cashless’ door contactloos te pinnen en hoeft vaak geen contant geld terug. Het aanbieden van retourpinnen is dan ook een klantvriendelijke oplossing. Bovendien is deze oplossing ook veiliger voor de ondernemer omdat hij minder contant geld in zijn zaak hoeft aan te houden. Ook is het goedkoper: contant geld storten is duurder dan elektronische betalingen.

Wilt u ook retourpinnen aanbieden aan uw klanten?

Op onze EMS betaalautomaten kunt u gemakkelijk retourpinbetalingen uitvoeren.

Bekijk hier ons aanbod!

 

Bron: Contactloosbetalen.nl, Betaalvereniging Nederland, Plusonline.nl, Pin.nl

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

SCA komt eraan

PSD2 is een Europese richtlijn met als doel de concurrentie binnen het ‘betalingslandschap’ te verbeteren en de drem

Lees verder

Dalende trend cash zet verder door

Nederlandse consumenten betaalden in 2018 37% van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke met contant geld en 63% met hun betaalpas.  

Lees verder

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder