Zij verwachten dat binnen vijf jaar alleen nog maar elektronisch betaald wordt. Is hiermee het einde van contant geld in zicht? Voornamelijk de jongere generaties behoren tot deze groep meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag op basis van een nieuw onderzoek onder duizend ondervraagden. Een groot deel van de mensen (28%) denkt over vijf jaar even vaak contant te betalen als dat ze nu al doen. Iets minder dan de helft (48%) verwacht in 2024 nog steeds contante betalingen te verrichten, maar denkt wel dat het in de loop van de tijd zal verminderen. Van de ondervraagden die denken meer elektronisch te gaan betalen, denkt 73% dat dit komt doordat over vijf jaar elektronisch betalen meer normaal is geworden. 14% van hen verwacht dat steeds meer winkels PIN only zullen worden, wat ook voordelen met zich meebrengt. Criminelen gaan het hier door lastiger krijgen en voor winkelhouders is het veiliger. 


Nog steeds veel contant geld opzak

Een overgroot deel van de Nederlanders heeft op dit moment nog wel bankbiljetten (83%) en muntgeld (90%) op zak. Jongeren geven het vaakst aan dat ze geen briefgeld meer bij zich hebben (26%). Het vertrouwen in de echtheid van eurobiljetten groeit de laatste jaren positief. Waar in 2005 nog slechts 32% van de ondervraagden de betrouwbaarheid van contant geld een 8 of hoger gaf, is dat nu haast verdubbeld, tot 63% van de ondervraagden.

Kunt u uw klanten al elektronisch laten betalen?

Aangezien elektronisch betalen steeds populairder wordt, biedt EMS de juiste oplossing voor u als ondernemer. Met een ruime keuze aan betaalautomaten en de juiste service bieden wij de juiste oplossing.


Bekijk hier ons aanbod!

Bron: Nu.nl, De Nederlandse Bank 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Piggy komt met app op Clover

Ook bij de app developers is de introductie niet ongemerkt gebleven en zijn er veel aanvragen binnengekomen voor de ontwikkeling van Nederlandse apps voor de Clover App Market. Dat is precies waar Clover haar kracht vandaan haalt. Naast een pinautomaat en kassa in één is het bovenal een smartPOS. Dat klinkt misschien wat technisch, maar als je het vertaalt naar een smartphone is het eigenlijk heel logisch; een betaalsysteem met apps erop die het leven van de ondernemer veel eenvoudiger maken. Vandaar ook dat wij iedereen graag kennis willen laten maken met piggy als eerste partner die volledig achter het Clover concept staat.

Lees verder

Vandaag viert EMS een feestje: wij bestaan 15 jaar!

Wij willen al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in EMS als hun betalingsverwerker.

Lees verder

EMS introduceert Clover, het alles-in-een betaalsysteem in Nederland

Waar veel ondernemers nog diverse apparaten en contracten hebben voor hun kassa en andere apparaten voor hun administratie, biedt Clover juist één slimme oplossing.

Lees verder