Contant geld verleden tijd? 22 mei 2019

De Nederlandsche Bank: 21% van de Nederlanders verwacht op korte termijn niet meer met contant geld te betalen.

Zij verwachten dat binnen vijf jaar alleen nog maar elektronisch betaald wordt. Is hiermee het einde van contant geld in zicht? Voornamelijk de jongere generaties behoren tot deze groep meldt De Nederlandsche Bank (DNB) maandag op basis van een nieuw onderzoek onder duizend ondervraagden. Een groot deel van de mensen (28%) denkt over vijf jaar even vaak contant te betalen als dat ze nu al doen. Iets minder dan de helft (48%) verwacht in 2024 nog steeds contante betalingen te verrichten, maar denkt wel dat het in de loop van de tijd zal verminderen. Van de ondervraagden die denken meer elektronisch te gaan betalen, denkt 73% dat dit komt doordat over vijf jaar elektronisch betalen meer normaal is geworden. 14% van hen verwacht dat steeds meer winkels PIN only zullen worden, wat ook voordelen met zich meebrengt. Criminelen gaan het hier door lastiger krijgen en voor winkelhouders is het veiliger. 


Nog steeds veel contant geld opzak

Een overgroot deel van de Nederlanders heeft op dit moment nog wel bankbiljetten (83%) en muntgeld (90%) op zak. Jongeren geven het vaakst aan dat ze geen briefgeld meer bij zich hebben (26%). Het vertrouwen in de echtheid van eurobiljetten groeit de laatste jaren positief. Waar in 2005 nog slechts 32% van de ondervraagden de betrouwbaarheid van contant geld een 8 of hoger gaf, is dat nu haast verdubbeld, tot 63% van de ondervraagden.

Kunt u uw klanten al elektronisch laten betalen?

Aangezien elektronisch betalen steeds populairder wordt, biedt EMS de juiste oplossing voor u als ondernemer. Met een ruime keuze aan betaalautomaten en de juiste service bieden wij de juiste oplossing.


Bekijk hier ons aanbod!

Bron: Nu.nl, De Nederlandse Bank 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

SCA komt eraan

PSD2 is een Europese richtlijn met als doel de concurrentie binnen het ‘betalingslandschap’ te verbeteren en de drem

Lees verder

Dalende trend cash zet verder door

Nederlandse consumenten betaalden in 2018 37% van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke met contant geld en 63% met hun betaalpas.  

Lees verder

Treinreizen met betaalkaart succes

De proef op het traject Leiden – Den Haag is nu een klein half jaar onderweg en de eerste resultaten zijn bijzonder positief.

Lees verder