Black Friday breekt records in NL 26 nov., 2018

Op Black Friday is er meer dan 750 miljoen euro omgezet


 

Het kan afgelopen vrijdag niet ongemerkt voorbij zijn gegaan, Black Friday. Alhoewel we in Nederland nog geen Amerikaanse taferelen zien, wordt Black Friday in Nederland wel steeds beter geadopteerd en heeft het ook zeker zijn uitwerking gehad op het aantal pinbetalingen.

Uit voorlopige cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat pintransacties verantwoordelijk zijn voor zo’n 475 miljoen euro van de totale Black Friday omzet. Dat is 12% meer dan vorig jaar.

Er werd in totaal 19 miljoen keer gepind en dat is 21% meer dan in 2017. Ook online is er een enorme sprong gemaakt. Via iDEAL werden van vrijdag tot maandag 10,2 miljoen transacties gedaan, 38% meer dan vorig jaar.

Volgens de Betaalvereniging is er met een totaal van 275,5 miljoen online omzet een nieuw dagrecord gevestigd. In 2017 bedroeg de totaalomzet 207 miljoen euro. Kanttekening hierbij is dat cash- en creditcardbetalingen niet zijn meegeteld.

Nieuwe records met kerst?

Voor de komende feestdagen wordt verwacht dat de vorige records verbroken zullen worden. Toen werd er via pintransacties 521 miljoen euro omgezet. Bent u nog op zoek naar een pinautomaat, een internetkassa en/of naar scherpe transactietarieven?

Bekijk onze betaaloplossingen

Bron: Betaalvereniging Nederland

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

iDEAL betalingen bereiken een nieuwe grens

De groei van iDEAL betalingen is de laatste jaren sterk toegenomen.

Lees verder

Aandeel pinbetalingen overschrijdt 60%-grens

Het afgelopen halfjaar hebben consumenten 61% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met de pinpas en 39% met contant geld.

Lees verder

Allego EV laadpunt netwerk van start

Op 8 oktober 2018 vierde EMS | European Merchant Services de introductie van een contactloze betaaloplossing voor Elektrische Voertuig (EV) laadpunten van Allego.

Lees verder