Het gebruik van creditcards stijgt de laatste jaren. Waar de creditcard in landen als Amerika al jaren één van de belangrijkste betaalmethoden is, zien wij dat ook in Nederland steeds meer consumenten het gemak van betalen met een creditcard ervaren.

Veel ondernemers denken dat het accepteren van creditcards een dure aangelegenheid is, maar is dit wel zo? Wij hebben voor u een aantal voordelen van het accepteren van creditcard in uw organisatie op een rij gezet.

Het accepteren van creditcards legitimeert uw bedrijf

Logo’s zeggen meer dan woorden! Het gebruik van de bekende logo’s van creditcards in uw onderneming trekt de aandacht van kaarthouders en geeft uw organisatie een professionele uitstraling. Daarnaast wekt het vertrouwen dat uw klanten veilig kunnen betalen. Doordat veel aankopen met creditcard tegenwoordig verzekerd zijn, herkennen consumenten creditcardmerken als gevestigde, vertrouwde bedrijven.

Biedt uw klanten optimaal betaalgemak

Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen een creditcard. Nederland telt meer dan 6,5 miljoen kaarthouders, dit is een aanzienlijke doelgroep voor uw business.

Daarnaast levert u meer betaalgemak aan nieuwe doelgroepen zoals bijvoorbeeld toeristen en online consumenten in het buitenland. In veel landen is het heel gebruikelijk om met creditcards te betalen, dit in tegenstelling tot het bij ons bekende pinnen.

Door uw klanten het gemak van betalen met creditcards te bieden kunnen klanten zelf beslissen welke betaalmethode zij willen hanteren, waardoor meer klanten kopen. Hiermee behaalt u een voordeel ten opzichte van uw concurrenten.

Creditcard acceptatie verhoogt uw omzet

De gemiddelde besteding van consumenten die met creditcard betalen ligt hoger dan iemand die met cash of pin betaalt. Dit heeft mede te maken met het feit dat de kaarthouder de pijn niet direct voelt. Veel creditcardmaatschappijen incasseren de uitgaven pas aan het einde van de maand en bieden de mogelijkheid om het uitstaande bedrag tussentijds af te lossen.

Daarnaast bieden deze maatschappijen hun klanten veel extra’s zoals spaarprogramma’s of verzekeringen. Dit is voor veel kaarthouders een stimulans om vaker met hun creditcard te betalen.

Geen extra kosten

U betaalt slechts een klein bedrag per transactie. Verwerkt u geen creditcard betalingen dan hoeft u ook niets te betalen.

Creditcard acceptatie kan op verschillende manieren waardoor er voor elk type onderneming een passend aanbod is. De creditcardtarieven zijn zo laag dat zelfs de kleinste bedrijven het zich kunnen veroorloven. De toename van de verkoop die een onderneming realiseert wanneer ze beginnen met het accepteren van creditcards maakt, heft in veel gevallen de verwerkingskosten op zodat er onder aan de streep meer overblijft.

 

Bedient u uw klanten al optimaal?

EMS heeft een ruim aanbod aan betaalmethoden. Door zowel betaalkaarten als credit cards aan te bieden hoeft u uw klanten nooit nee te verkopen. U betaalt enkel transactiekosten bij gebruik!

Vraag uw betaalmethoden aan!

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Nieuwe betaalpassen in Nederland

In de meeste Nederlandse winkels is het nu mogelijk om te betalen met de nieuwe betaalpassen van Debit Mastercard en Visa Debit.

Lees verder

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OV) in Nederland.

Lees verder

Terugblik op Black Friday 2022

Black Friday is een jaarlijks fenomeen dat de meeste merchants niet langer kunnen negeren, omdat het de verkoop enorm stimuleert, zowel online als in de fysieke winkel.

Lees verder