5 miljard contactloze betalingen in 5 jaar tijd 26 maart 2019

Het gaat hard met contactloos betalen in Nederland. In februari bedroeg het aandeel contactloze betalingen al 56% en bijna 2 maanden later zitten we al op 59%. Dit vertaalt zich in de 5 miljardste contactloze transactie in 5 jaar tijd.

OV Groeispurt

De toenemende vraag naar meer veiligheid en efficiënter betalen in de tram en bus heeft ertoe geleidt dat er ten opzichte van 2017 drie keer zoveel contactloze betalingen zijn gedaan in 2018.  Hiermee heeft het OV de snelste contactloze groei gerealiseerd. Kijkend naar alle branches, dan is het aantal contactloze betalingen in 2018 gemiddeld met de helft toegenomen.

De 5 miljardste contactloze betaling werd op 25 maart in voldaan in bus 140  van Tilburg naar Den Bosch. “Zeker in de bus is contactloos betalen een enorme uitkomst,” zegt Arriva-chauffeuse Lisa Werner. “Het gaat veel sneller en het is veiliger. Er valt niets meer bij mij te halen door overvallers. Voor die kleine bedragen is contactloos betalen reuze makkelijk, meestal zonder pincode.”


Supermarkten, horeca en vending machines verwerken meeste contactloze transacties

De meeste supermarkten hebben al de transitie naar contactloos al in een vroeg stadium doorlopen. Uitvoerig onderzoek wees uit dat contactloos betalen het afrekenproces met gemiddeld 7 seconden versnelde met als gevolg minder lange rijen aan de kassa. Eenzelfde tijdsbesparing wordt gerealiseerd in de horeca en dat zorgt vooral aan de bar voor minder wachten en uiteindelijk meer omzet. In combinatie met supermarkten en horecaondernemingen zorgen verkoopautomaten meer dan de helft van alle contactloze betalingen: 1,24 miljard betalingen in 2018.

In totaal werden vorig jaar 4,33 miljard pinbetalingen aan de toonbank verricht. Daarvan waren 2,24 miljard betalingen contactloos.

Bent u al overgestapt op contactloos?

EMS contactloze betaalautomatenBelangrijk om te weten is dat uw pinautomaat vanaf 1 januari 2020 contactloos betalen dient te ondersteunen. Kies daarom voor een contactloze EMS betaalautomaat en laat uw klanten snel en gemakkelijk betalen.

Kies de contactloze pinautomaat die bij uw onderneming past

Bron: pin.nl

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

3D Secure 2.0

De eerste ontwikkeling van 3DS 2.0 komt voort uit PSD2 en de wettelijke verplichting  om beveiligde transacties aan te bieden.

Lees verder

Maak kennis met onze nieuwe collega's

Het EMS team is versterkt met 2 nieuwe collega's die wij graag aan u willen voorstellen.

Lees verder

Reizen zonder OV-chipkaart?

EMS is onlangs in samenwerking met Translink, S&B en ABN AMRO een succesvolle pilot gestart waarbij NS-reizigers in- en uit- kunnen checken met hun contactloze betaalpas of creditcard in plaats van hun OV-chipkaart.

Lees verder