iDEAL betalingen bereiken een nieuwe grens 21 nov., 2018

In november werd de 2 miljardste iDEAL betaling gedaan

De groei van iDEAL betalingen is de laatste jaren sterk toegenomen. Sinds de eerste iDEAL betaling in 2005 is binnen iets meer dan tien jaar de mijlpaal van 1 miljard betalingen behaald. Het tweede miljard betalingen is al binnen 3 jaar gerealiseerd. Anno 2018 worden 63% van de iDEAL betalingen gedaan op een mobiel toestel.   

iDEAL facts

iDEAL is veruit het populairste betaalmiddel als het gaat om online aankopen. Maar liefst 57% van de Nederlandse consumenten betaald online aankopen met iDEAL. In 2018 betalen consumenten naar verwachting meer dan een half miljard keer met iDEAL, dit komt neer op gemiddeld 1,4 miljoen aankopen per dag.

De jaarlijkse piek in het aantal betalingen valt op Black Friday, de koopjes dag die in navolging van de V.S. ook in Europa steeds meer terrein wint. In 2017 werden op Black Friday 2,4 miljoen iDEAL betalingen geteld wat neer komt op een gemiddelde van bijna 28 betalingen per seconde. Komende vrijdag worden ongeveer 3,5 miljoen betalingen verwacht. iDEAL is dus niet meer weg te denken in de online winkelstraat. 

Accepteer iDEAL nu voor 25 cent per transactie

Via EMS kunt u iDEAL transacties nu zeer voordelig accepteren. Op zoek naar een goede en betrouwbare internetkassa? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres:

Bron: Currence

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Black Friday breekt records in NL

Op Black Friday is er meer dan 750 miljoen euro omgezet

Lees verder

Aandeel pinbetalingen overschrijdt 60%-grens

Het afgelopen halfjaar hebben consumenten 61% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met de pinpas en 39% met contant geld.

Lees verder

Allego EV laadpunt netwerk van start

Op 8 oktober 2018 vierde EMS | European Merchant Services de introductie van een contactloze betaaloplossing voor Elektrische Voertuig (EV) laadpunten van Allego.

Lees verder